Favoriete boeken

0

Posted in ,

Ik ben dol op boeken, over tekenen, animeren, games, freelancen, etc.
Als je nog op zoek bent naar interessante boeken om te lezen dit is mijn top 5:



* Force Character Design from live drawing - Michael D. Mattesi
Als je geïnteresseerd bent in karakter ontwerp in plaats van realisme is dit een geweldig boek. Iedereen snapt dat je bij karakter ontwerp bepaalde onderdelen van je tekening moet overdrijven of vervormen met als doel het karakter van wat je tekent duidelijker te laten zien dan bij een realistische tekening. Hoe je dit precies doet wordt verteld in dit boek door zowel tekst als vele afbeeldingen. Vooral dat in tekst is uitgedrukt hoe je de werkelijkheid kan vervormen was nieuw voor me. Er hebben verschillende kunstenaars aan mee gewerkt zodat je ook duidelijk kan zien hoe iedereen de realiteit anders vervormt. Vooral heel interessant als meerdere tekenaars 1 foto natekenen met totaal verschillende resultaten. Oftewel verschrikkelijk leerzaam boek.

* Animal Character design - David Colman
Als je een fan van David Colman bent zal dit boek je niet teleurstellen. De schetsen en tekeningen zijn prachtig! Ook staat er nog best veel tekst in voor een artbook waarbij hij uitlegt waarom hij voor bepaalde dingen heeft gekozen en ook een paar tips geeft om je zelf te verbeteren op het gebied van dieren karakters tekenen. Hij heeft ook een blog: http://davidcolman.blogspot.com

* Marketing en acquisitie voor ontwerpers - Shan Preddy
Als je net begint als ZZP-er kom je terecht in een wereld met allemaal nieuwe regels die je nog moet leren kennen. Het is handig om dan een idee te hebben wat de etiquette is. In het begin dacht ik bijvoorbeeld dat een offerte hetzelfde was als 1 zinnetje waarin de prijs stond... en klanten krijgen zou ik in het begin doen door brieven schrijven, klinkt simpel totdat je achter je computer zit en je opeens bedenkt "wat is normaal om in die brief te zetten?". En daarna? Hoe houd je contact met (potentiële) klanten, zomaar opbellen en vragen hoe het gaat? Dit boek geeft veel goede ideeën over al die onderwerpen.

* How to cheat in Adobe Flash CS4 - Chris Georgenes
Chris noemt het cheats, maar eigenlijk leer je de manieren hoe Flash gebruikt HOORT te worden. Dit is het beste boek over animaties maken in Flash dat ik ken. Als je alles zelf uitzoekt zal je vaak denken "kan dit niet makkelijker?" of simpelweg echt iets niet weten, dit boek heeft op alles een oplossing! Niet alleen voor de beginner, de professional zal blij zijn met de pagina's over geluid, flash voor tv en Flash extensions.

* The Adobe Illustrator CS2 WOW! booek - Sharon Steuer
Inmiddels bestaat de CS4 versie van dit boek ook, als je dit boek wilt kopen kan je dus beter die kopen. Ik heb veel verschrikkelijk saaie boeken gezien over Illustrator, die leggen bijvoorbeeld wat alle knopjes in het menu doen. Dit kan je echter ook al in Illustrator zelf lezen! En vaak is dat wel te begrijpen maar hoe combineer je al die dingen om echt iets geweldigs te maken? Dit boek leert het je! Het boek is zowel interessant voor beginners als iets gevorderden. Als je dit boek hebt heb je geen ander boek of online tutorials over Illustrator meer nodig.

Als anderen nog interessante boeken over tekenen/animeren/games/freelancen weten, laat gerust een reactie achter! :)

Comments (0)

Een reactie posten